Cinsel Evrim: Erkek Neden Aldatır?

"Olgunluk söz konusu olduğu zaman yirmi yaşındaki bir kız; genelde yirmi beş yaşındaki bir erkekten daha yaşlıdır. Yirmi beş yaşındaki çoğu erkek için psikolojik ergenlik çağı daha henüz sona ermiş değildir. Ergenlik, yanılgılar çağıdır. Ve bu çağda yalnızca kısmi sorumluluklar söz konusudur. Erkeklerle kızlar arasındaki psikolojik fark, erkeklerin cinsel olgunluk çağına değin genellikle oldukça çocuksu kalması, kızların ise ergenlikle birlikte görülen psikolojik incelikleri erkeklerden çok daha erken geliştirmesidir. Cinsellik, erkeklerdeki bu çocuksuluğu çoğu zaman zorbalıkla böler. Kızlarda ise cinsellik; ergenliğin başında olmalarına rağmen aşık olana dek uyumaya devam eder… Erkeklerde ise durum farklıdır. Cinsellik, onların içinde hayvani arzular ve ihtiyaçlar salarak tıpkı bir fırtına gibi aniden kopar. " (Maskülen/ Carl Gustav Jung)

Duygusal kadın dostlarım biraz kızacaktır bunu söylediğim için belki ama erkek - kadın ilişkileri konusunda bunca araştırmalarım, bunca okuduğum kitaplar bana tek bir şey söyledi.

Erkek aldatır.

(Bu fikrin detaylarına ineceğim, o yüzden linç füzelerini ateşlemeden önce yazıyı bitirmenizi tavsiye ederim.)


İnsan sadece tek bir kişiyi mi sever yoksa birden fazla kişiyi mi sorusunun cevabını bilmiyorum lakin tek eşliliği sonuna kadar savunuyorum.

Fakat bu konuda biraz fabrika ayarlarına bakmak gerekli, erkek ve kadın psikolojisini daha iyi açıklayacaktır zira.

Evrimsel süreçte beşere/insana (bu ikisi farklı kavramdır) baktığımız zaman, erkeğin çok eşli bir yaşam sürdüğü görülür.

Kaldı ki insanların seks denen fiili neden sadece üreme için kullanmadığının da sebebidir bu durum.

Binlerce yıl önce beşerden insana evrimleşme sürecinde, Kadınlar döllendikten sonra 9 ay boyunca kendini cinsel ilişkiye kapatırdı. 

Çünkü seks denen şey beşer için yalnızca üreme amaçlıydı.

Erkek ve kadın tamamiyle hayvani güdüleriyle birbirini seçerdi. Ne demek bunlar?

Erkek için yavrusuna bakabilecek en uygun kadını seçmek, kadın için de yavrusunu koruyup, besleyebilecek en uygun erkeği seçmek evrimsel bir görevdi.

Fakat bu durumunda çeşitli açılardan arızaları mevcut.

Doğacak olan yavrunun yaşayıp yaşamayacağı garanti olmadığı için erkek dölleyebildiği kadar fazla dişiyi dölleme ihtiyacı hissederdi.

Böylece dişiyi hamileliğinde bırakıp, yeni eşler aramaya giden erkek, dişisini yalnız bırakırdı.

Tabi bu da dişi için ayrı bir soruna işaret eder.

Yavrusunu korumak ve besleyebilmek için erkeğe ihtiyaç duyan dişi evrimsel bir refleks gösterdi ve cinselliğe yenilik kattı.

Bu refleks "keyif için seks" kavramıdır. Dişi erkeği yuvada tutabilmek adına her an ilişkiye hazır ve nazır olma refleksiyle insanlar için seks kavramını üremenin dışında keyifli bir aktivite haline getirdi.

İlk baştaki konuyla ilişkili olarak denebilir ki, aslında aldatan erkek, o eski hayvani güdülerinin etkisindeki erkektir. Homo-etikus olmak bir yerde dursun, insan olma reflekslerini kaybetmektedir.

Yani, aldatma fiili bir hayvani bir erkek için doğaldır. Hayvani bir beşer olan erkek aldatır. Çünkü, sevmesi en kolay şey onun için güzel bir vücuttur. Bunun kötü olduğu anlamına gelmiyor tabi bu ama bunda övülesi bir şey olmadığı anlamına kesinlikle geliyor. Bu, sevginin en düşük düzeyidir. Ne mahkum edilesidir ne de hayran olunası. Güzel bir vücudu sevmek? Bundan daha normal, daha kolay bir seçenek yoktur onun için.

Fakat, bilinç kazanmış beşer olan "insan" için aldatma fiili doğal değildir. Yukarıda bahsedilen düşük düzeyli sevgi de doğal değildir. Çünkü insan etik değerlere sahip bir homo-etikus'dur. Empati duygusu gelişmiştir.

Dolayısıyla, empati duygusu gelişmiş bir insan için aldatma doğallıktan çıkar.

Bu demektir ki, eğer empati duygusundan yoksun bir hayvana aşık olduysanız, geçmiş olsun. 

Söz konusu birey aldatır çünkü. Sonra neden aldatıyor diye sorgulamayın. Doğası gereği yapıyor.

Neden empati duygusundan yoksun hayvanları insanlarla karıştırıyoruz diye soracak olursanız eğer, en başından düzeltmemiz gereken bir hata var.

Hepimize insan olarak doğduğumuz öğretildi ama yanlış.

Hepimiz beşer olarak doğarız, yolculuğumuz insana doğrudur.

Dolayısıyla, eş seçiminde baktığınız şey tip, para pul olmasın. Mevzubahis kişinin insana, tabiata, hayvana olan saygısına bakın.

Evlenmeden önce onkoloji koridorlarında, yetimhanelerde, huzurevlerinde bir gezdirin. Vicdanına bakın.

Eleğiniz hakikat olursa, seçiminiz de hakikat olur. Hakiki bir seçimle yapılan evlilik ise hak ile olur. Hak ile olan evlilikte haksız bir ihanet bulunmaz vesselam.


"İki insan birbirini kaç para verseniz sever? Ya da seven iki insan hangi bedeli ödeyince terkeder bu sevgiyi? Fiyatı nedir kalbin ve onun en soylu meyvesi olan sevginin?"


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hz. Muhammed Temporal Lob Epilepsi Hastası mıydı?

Mütevazi Bir Cuma Duası

Dilan Polat Bir Vatanseverdir, Neden mi?