Bitcoin Üzerine

( Yatırım Tavsiyesi Değildir! )

( Şahsi Gözlemlere Dayanmaktadır! )


Bitcoin yatırım aracı mıdır değil midir o tartışmaya girmeyeceğim ama Bitcoin en riskli yatırımlardan biridir. Bir saat içinde tüm birikim kaybedilebilir de çok kazanç elde edilebilir de.

Bu yüzden alt coinler de dahil olmak üzere, sistemi iyice çözüp, bütçenizi ve kendinizi yormayacak bir şekilde yatırım yapmalısınız.

Peki, sadece rakamları izlemek yeter mi?

Sadece rakamları izlemek yetmez. Destek ve direnç kavramlarını da çözmek gerekli. Temel mantık şu; Destekten al, dirence yakın sat. Yani, düşenden çok korkma, paniğe kapılma, yükselene girme.

Bitcoin fiyatları neye bağlı olarak artıp azalıyor?

Kullanıcı sayıları ve para giriş çıkışlarının büyüklüğü…

Sert düşüşlerin nedeni ne?

Beklentiler…

Bitcoin henüz yeni popülerleşmiş bir alan olduğu için çeşitli açıklamalardan ve olaylardan oldukça fazla etkileniyor. Örneğin, bitcoin’in ciddi yükselişlerinden sonra hep bir düşüş yaşanıyor ve destek noktalarına iniyor.

Bunu tetikleyen olaylardan biri belki de HSBC’nin bitcoin yatırımcılarını engelleme kararıydı. İngiliz bir kurumun “Bitcoin yatırımcıları paralarını kaybetmeye hazır olsunlar” açıklaması da bir açıdan Bitcoin’in sert düşüşlerine veya destek noktasından yükselmemesine neden olmuş olabilir.

Bu türden açıklamaları hafife almak çok büyük bir hata olur. Örneğin, Elon Musk’ın “use signal” tweeti’nden sonra sadece Signal uygulamasının değil Signal Advance adında farklı bir şirketin hisse değerleri de katlandıkça katlandı. Sadece tek bir tweet!

Elon Musk “Bitcoin bir saçmalıktır” diye bir tweet attığını varsayalım; tüm coinlerin en az yarı yarıya değerini kaybedeceğine inanıyorum. İnsanların beklentilerinin, önemli kişi ve kuruluşların açıklamalarının piyasaya etkileri işte bu kadar önemli bir husustur.

Peki, her şeye rağmen Bitcoin'in gelecekte yeri olacak mı?

Teknoloji her alanda çağ açıp çağ kapatır. Biz bu yeni çağın henüz başındayız. Benim için bu filmin devamı var.

( Yatırım Tavsiyesi Değildir ! )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hz. Muhammed Temporal Lob Epilepsi Hastası mıydı?

Mütevazi Bir Cuma Duası

Dilan Polat Bir Vatanseverdir, Neden mi?