Boğaziçi Olayları Üzerine


Bu boğaziçi'ni ve öğrencilerini de "Liberal" olarak tanımlıyorlar ya ona fena tilt oluyorum. Eğer bu kuruma feminist, kemalist ve bonus olarak lgbt destekçisi veya üyesi nitelikleri olan bir rektör atansa, üniversite dışından bile olsa oldukça saygı görür alkışlanırdı bu durum.

Bu insanların mevzuları çok başka. Başından beri söyledim. Evet, rektörlerin atanması bilim için iyi bir şey değildir. Akademisyenler arasından seçilmelidir ama bu akademisyenler ve öğrencileri ne kadar liyakat usulüne göre tercih yapacaklar tartışılır.

Basit bir örnek vereceğim:

Boğaziçi Üniversitesi, Robert Koleji'nin bir parçasıdır. Bu bilgiye dayanarak, doğma büyüme bir Boğaziçili olan biriyle tanıştırayım sizi.

Mim Kemal Öke...

Bu adam doğma büyüme Boğaziçi'li ve oldukça liyakatli biri olmasına rağmen, akademisyen olarak girdiği bu kurumda işsiz bırakıldı. Sebebi ise milliyetçi ve dini değerlerine bağlılıydı.

Akademisyenlerinden tutun da öğrencilerine kadar yine aynı zihniyete sahip kişiler bu adam için "istemeeeyyiiiizz" naraları atıyordu. 

O yüzden şimdi "kurum içinden biri gelsin, kayyuma hayır" gibi sloganlar atmayın. Yemezler.

Bu protestolarda lgbt ve feminizm derneklerinin olması boşuna değildi.

İstekleri sadece şu;

Rektör olarak Kemalist, Lgbt Destekçisi (tercihen Lgbt), Feminist ve mutlaka Dinsiz biri atansın ya da atanmasın, izin verin biz böyle birini seçelim talebi...

Velhasıl sağda solda kalkıp biz liberaliz, fikir özgürlüğü istiyoruz gibi şeyler söylemeyin. Komik oluyorsunuz. Çünkü alayınız zaten faşistsiniz.

Ben ise daha önce uyardım. Bu iş küçük gezi parkına dönerse devlet haklı olur dedim. Oldu.

Gelinen bu noktada devlet haklı ve taviz verilmemesi kanaatindeyim. 

Girersin okulun içine öğrencisiysen yaparsın protestonu çıkarsın.

Fakat, böyle bir olayda kalkıp da okul dışında marjinal gruplarla, halay meraklısı sosyalist ahmaklarla, mor derneklerle ve lgbt dernekleriyle eylem yaparsan kusura bakma. Haksızsın.

Bir de vandallığı işin içine katıyorsunuz. Çöp konteynırları devirmek, polis aracına saldırmak..

Hem haksız hem ahmaksınız.

Bir de böyle bir olayda İnsanların dini/manevi değerlerine saldırıyorsanız, hem haksız hem ahmak hem vandal hem de saygısızsınız.

Doğruya doğru...

Bu olay meşruluğunu çoktan kaybettirdi.

Bu konu bilim camiasının protestolarıyla ve öğrencilerinin destekleriyle vandallıktan uzak bir şekilde yukarıya duyurulabilir. Aksi zaten devletin eline koz vermektir.

Hataları, hata yaparak, yalanı ve batılı süsleyip satarak düzeltemezsiniz. Samimi olun, akıllı olun.

Birazcık...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hz. Muhammed Temporal Lob Epilepsi Hastası mıydı?

Mütevazi Bir Cuma Duası

Dilan Polat Bir Vatanseverdir, Neden mi?