Mütevazi Bir Cuma Duası


Allah'ım topraklarımızdan gaz, petrol fışkırt, derinlerden uranyum gönder bize. Benzin, elektrik sudan ucuz olsun. Kentsel dönüşümü tamamlayalım, sanayilerimizi büyük şehirlerin dışına taşıyalım. İstanbul'un nüfusu 5 milyona düşsün. Herkes 3+1 evlerde yaşasın,

Güneş görmeyen hiçbir dairemiz olmasın, bodrum katlarını yalnızca çocuklarımızın ağaçlı ve güvenli yollarımızda sürüp eskittiği bisikletlerini koymak için kullanalım. Her evin en az 2 4×4 araba koyabileceği otoparkı olsun. Memleketimizin heryerine duble yollar yapalım.

81 ilin tamamını arabalarımızla gezip görelim, toplu taşımaya ihtiyaç kalmasın, trafik derdini tamamen çözmüş olalım. Çarpık kentleşmenin içine sıçıp tüm çirkinlikleri yakıp yıkalım, yerine ağaç dikelim, estetik değeri olan güzel binalar yapalım.

Tüm dilencileri toplayalım, hepsine bir iş verelim, buna rağmen dilenmeye devam ederse onu o zaman düşünelim. Memlekette tek bir başıboş köpek kalmasın hepsini sahiplendirelim ya da ebedi istirahate uğurlayalım.

Bir tsunami gönderip boğazı istila eden yalıları da sen yık Allah'ım, biz yapınca özel mülkiyeti yok saymış oluyoruz, sen yaparsın, mülk tamamen senindir. Sonra biz oraya tehlikeli falan filan diyip yeniden yalı dikilmesini yasaklarız.

Oralara yürüyüş ve bisiklet parkurları yapalım. Tek bir bisiklet ile tek bir yoldan tüm boğazı, marmaradan karadenize kadar gezebilelim. He bu arada tsunamide kimseye zarar gelmesin Allah'ım ona üzülürüm, hepsi birer can sonuçta. Neyse, 4x4 araç demişken,

Kamp yerlerinin sayısı artsın, diktiğimiz ağaçların yükselen dallarına ağaç evler yapalım, motorumuzun çalıştırıp gür gür gür gür sesleriyle dağlarımızın virajlı yollarında gezinip duralım. 

Hak yiyende hakkımızı, canlarımıza kast edenlerde can bırakma Allah'ım.

Bizi bir kere daha leblebi kafalı bir siyasetçiyle, laz müteahhitlerle sınama Allah'ım. 

Ekonomimizi gözlerdeki parıltıya, gelinlere veyahut damatlara emanet edenlerle bizi sınama Allah'ım.

Hdp ile en ufak bir samimiyeti olanı pakistan'a afganistan'a sür Allah'ım.

Şu mübarek cuma gününün hürmetine çok mu şey istiyorum Rabbim? Bence istemiyorum.

Gece de şahsım ve sevdiklerim adına önce can sağlığı, hayırlı bir evlilik, biraz uyku ve birkaç milyar dolar talep edeceğim.

Bunlar dışında en ufak bir isteğim yok.

Bu mütevazi ve alçak gönüllü dualarımı kabul buyur Allah'ım. 

Yalnız sana boyun eğer ve yalnızca senden yardım isteriz.

Bizi medetinden mahrum etme Allah'ım...

Amin 
Amin
Amin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hz. Muhammed Temporal Lob Epilepsi Hastası mıydı?

Dilan Polat Bir Vatanseverdir, Neden mi?